Заплатата на кмета на Русе се увеличава с 80%. От 1

...
Заплатата на кмета на Русе се увеличава с 80%. От 1
Коментари Харесай

Заплата на кмета на Русе се увеличава с 80%

 Заплатата на кмета на Русе се усилва с 80%. От 1 февруари  ще получава 3 900 лв., заяви БНР.

Решението е на Общинския съвет в крайдунавския град. Освен заплата на кмета се усилват възнагражденията на администрацията му и на общинските съветници.

Това стана допустимо с гласовете на Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация, Движение за права и свободи и " Атака ".

Заплатата на сътрудниците му, кметовете от селата с 20%. Това се случва тъкмо година, откакто самият той незабавно след изборите отхвърли покачване и си предложи заплата от 2500 лв..

Чувствително нарастване на възнаграждението ще има и ръководителят на Общински съвет, чиято заплата е 90% от тази на кмета.

От опозицията, каквито в Русе са представителите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, възразиха, а дебатите продължиха до късно довечера.

" Не знам вие по какъв начин се чувствате, само че хората, които ни гледат, стартират да си задават въпроса - дали имаме морал. Това е гуляй по време на чума. Морално ли е тъкмо в този момент да се прави? ", запита участник от опозицията.

Според кмета, който по закон самичък предлага възнаграждението си, средствата се обезпечават от държавния бюджет, така че нарастването на заплатата му няма да ощети общинската хазна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР